Over ons

Heel graag heten we u welkom bij Snuffelmug, Haerlemsch enige echte kringloopwarenhuis. Snuffelmug is een nieuw kringloop leer-/werkbedrijf gevestigd aan de Surinameweg in Haarlem. De doelstelling is hergebruik van goederen en grondstof wat ten goede komt aan re-integratie.
Snuffelmug is een waar paradijs voor iedereen die van snuffelen houdt. Wij hebben een zeer groot assortiment aan tweede hands goederen zodat we ons met gerust hart warenhuis durven noemen. Voor een ieder wat wils en altijd voor een vriendelijke prijs. Naast goederen vind u bij ons ook ouderwetse gezelligheid en ambachten zoals een kaarsenmakerij, naaiatelier en boekbinden. Liever gewoon even een kop koffie doen? Ook dat kan. In onze koffiecorner staat de koffie voor u klaar. Snuffelmug staat voor gezellig, goedkoop en gevarieerd.

 

Voor iedereen van iedereen

Snuffelmug is van ons allemaal. Snuffelmug kan alleen bestaan dankzij de goederen die wij van een ieder krijgen, kan alleen bestaan door de aankopen die onze klanten doen en Snuffelmug kan alleen bestaan dankzij de mensen die bij ons werken. Daarom danken wij iedereen die Snuffelmug mogelijk maakt en nodigen wij ook u uit om eens bij ons langs te komen of ons te bellen voor het ophalen van goederen die u overbodig zijn geworden. Ziet u als bedrijf of instelling kansen voor een samenwerking dan kijken we graag naar de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Snuffelmug is eenvoudig te bereiken. Vlakbij het Kennemer Gasthuis vind u ons aan de Surinameweg 9b te Haarlem (Schalkwijk). Op ons parkeerterrein is het gratis parkeren of wanneer u met de bus komt is het slechts 1 minuut vanaf halte Belgielaan naar de winkel.

Missie en visie

Snuffelmug is de verbindende schakel tussen mens, maatschappij en materie. Deze verbindingen leveren waarde op, in de vorm van transacties, menselijke contacten, zelfontplooiing en unieke vondsten.
Arbeid zien wij als een belangrijke factor voor het welbevinden van individuen. Door zinvolle arbeid te verrichten krijgen mensen  een positiever zelfbeeld en gevoel voor verantwoordelijkheid en samenwerking.

Snuffelmug biedt sociale activering en leer-/werktrajecten aan diegenen die om fysieke en/ of psychische redenen de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt missen.

Onze organisatie is er op gericht om de stagiairs middels trajecten vakkennis bij te brengen, maar ook competenties bij hen te ontwikkelen die, onder andere, het gevoel voor verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerking verhogen.

Snuffelmug wil naast een leer/ werkbedrijf te zijn ook een posititieve bijdrage leveren aan de naaste omgeving. Door laagdrempelig te zijn en diverse activiteiten aan te bieden wil Snuffelmug de mensen in Haarlem en met name in de buurt een plek geven waar men elkaar kan tegenkomen en men zich thuis voelt. Snuffelmug wil d.m.v. haar verkoopactiviteiten producten een tweede kans geven en zo de belasting op het milieu mee helpen verminderen.

 

header onder