Lees voor

DSFW bij Stichting Sint Jacob

Dutch Sustainable Fashion Week is niet alleen voor hippe fashionista’s. Ook de ouderen woonachtig in woonzorgcentrum Schalkweide konden afgelopen dinsdag struinen tussen de rekken met tweedehands kleding. Maar dat wat het niet alleen, 2 dagen later vond er een modeshow plaats waarbij bewoners na een bezoek aan de kapper en visagiste hun nieuwste aanwinsten showen.

Het was een erg leuk en geslaagd initiatief van Juliette en Marianne, 2 welzijnsassitenten bij ouderenzorgorganisatie Sint Jacob. En hoe kan het ook anders, beide fan van vintage en tweedehandskleding. Daar waar het hele idee begint.

“Er leuk uit willen zien is van alle leeftijden”, aldus Juliette. “Maar voor onze bewoners is het vaak niet goed mogelijk om de stad in te gaan om te shoppen. Daarom halen we de mode naar hen toe. Door gebruik te maken van mooie tweedehandskleding dragen we meteen ook een steentje bij aan het duurzamer omgaan met kleding en zo aan een beter milieu.”

De kleding, tassen, sjaals en andere accessoires zijn deels ingezameld door medewerkers van Sint Jacob en familieleden van de bewoners. We zijn blij dat wij ook ons bijdrage hebben kunnen doen aan dit creatieve en bijzondere project.

Heb je ook een idee en zou je iets willen organiseren. Wellicht kunnen we iets voor je daarin betekenen. Neem vooral contact met ons op en deel je idee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *