Lees voor

Lancering Circulair Ambachtsnetwerk

Op 8 februari werd in het Seinwezen de lancering van het Circulair Ambachtsnetwerk in Haarlem geopend. Dit netwerk is een initiatief van Spaarne WerktSpaarnelanden en de gemeente Haarlem. In de kern stelt het netwerk zich ten doel om circulair ingestelde makers, denkers en doeners samen te brengen op het pad naar een duurzame toekomst.

Officiële opening
Tom Wielart (Teammanager Kringloop & duurzaamheid bij Spaarne Werkt) en Lisa Mori (Innovatie-Productmanager bij Spaarnelanden) gaven een duidelijke presentatie over dit initiatief. Ook Robbert Berkhout (Wethouder Circulaire Economie) opent vervolgens officieel het circulaire ambachtsnetwerk en overhandigt tenslotte de eerste Haarlemse Waardemakers onderscheiding aan Alice Taylor van Stichting MooiZooi.

Haarlemse Waardemakers
De Haarlemse Waardemakers is hét circulaire ambachtsnetwerk voor makers, denkers en doeners. Het netwerk richt zich op het verbinden en ondersteunen van ondernemers en organisaties uit de stad die zich bezighouden met hergebruik van materialen en grondstoffen. De focus ligt op het verlengen van de levensduur van producten, via het Textielsorteercentrum bij Spaarne Werkt en Snuffelmug kringloopwarenhuizen. Door de verbinding tussen alle samenwerkende partijen en de goederen zorgvuldig te sorteren, krijgen ze de best mogelijke bestemming. Dit proces wordt uitgevoerd door medewerkers die actief deelnemen aan arbeidsparticipatie. Want iedereen telt mee en mag meedoen. 
Lees meer over de Haarlemse Waardemakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *