Lees voor

ACTIE: Recycle de kleding wat bij een marathon achtergelaten wordt

We zijn verheugd om onze gezamenlijke inspanningen tussen Le Champion, de Groene Lobby en Snuffelmug aan te kondigen om de textielafvalberg te verkleinen en een positieve impact te hebben op het milieu. Onze actie zal plaatsvinden op 24 maart tijdens de Zandvoort Circuit Run. Dit initiatief belooft veelbelovende resultaten voor het verminderen van textielafval.

In plaats van achtergelaten textiel te beschouwen als restafval, zal het nu worden verzameld door Le Champion en de Groene Lobby. Dit verzamelde textiel zal vervolgens worden gesorteerd in ons Textielsorteercentrum. Hier vindt een zorgvuldige selectie plaats: bruikbare kledingstukken worden verkocht bij  Snuffelmug en haar partners), terwijl textiel dat niet meer geschikt is voor verkoop wordt verwerkt als materiaalstroom.

De impact van dit initiatief is niet te onderschatten. De textielafvalberg groeit gestaag, maar door onze gezamenlijke inspanningen kunnen we een substantiële bijdrage leveren aan het verminderen van deze last. Bovendien dient deze samenwerking als een lichtend voorbeeld van hoe verschillende organisaties kunnen samenwerken om een duurzamere en groenere toekomst te creëren.

Doe met ons mee terwijl we streven naar een wereld waarin recycling en hergebruik de norm zijn. Samen kunnen we echt een verschil maken!

2 gedachten over “ACTIE: Recycle de kleding wat bij een marathon achtergelaten wordt

  1. Wat een geweldig goed initiatief. Complimenten aan jullie organisatie. En het maken van contact met scholen is ook bijzonder waardevol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *