Lees voor

Week van de circulaire economie

Deze week mochten we maar liefst 204 leerlingen van het Haarlemmermeer Lyceum verwelkomen bij ons textielsorteercentrum, en dat allemaal tijdens de Week van de Circulaire Economie. Samen met Stichting Stars are Circulair hebben we deze scholieren geïnformeerd over wat circulaire economie inhoudt, met een speciale focus op het gebied van mode.

De populariteit van dit thema is de afgelopen jaren enorm gegroeid, en daarom lag de focus van onze projectweek voornamelijk op ‘mode en textiel’. Dit is het derde jaar dat wij de scholieren ontvangen op Textielsorteerbedijf van Spaarne Werkt in Cruquius. Hier hebben de leerlingen alvast kennisgemaakt met het opzetten van een eigen pop-up store.

Bij ons sorteercentrum draait het om stimuleren van een circulaire mindset. We geloven dat educatie en praktijkervaring hand in hand gaan als het gaat om het bevorderen van duurzame gewoonten en verantwoordelijkheid. Dankzij initiatieven zoals deze projectweek kunnen we samen bouwen aan een toekomst waarin circulaire principes centraal staan in onze maatschappij.

Wil je meer weten over onze educatieve programma’s en hoe we bijdragen aan een circulaire toekomst? Neem gerust contact met ons op of blijf onze website volgen voor updates en nieuws.

Samen maken we een verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *